Ny födelsedag & nya ”idoler” och annat

ÓIgår var det dop och idag födelsedag – Prinsessan Madeleine fyllde 36 år men det verkar som om det firades utan pompa och ståt. Man kan ju inte anklaga kungahuset för att det inte händer mycket runt dem och har så gjort de senaste åren. Tre bröllop, sju barn och så lite annat. Jag är ingen utpräglad rojalist men tycker nog att de gör nytta för Sverige. Vår nuvarande kung är den som suttit längst på tronen i svensk historia, jag tycker att det börjar bli tid att lämna över till Victoria.. Men det tror jag inte att han kommer göra ”frivilligt”, dvs att han blir för gammal eller helt enkelt går bort (och det är han ju enligt statistiken lite för ung för ännu) Missförstå mig rätt, jag hoppas verkligen inte att han ska gå bort. I England sitter ju drottningen bergfast fast vid tronen men så är hon ju oxå omåttligt populär. Något man inte säga om Prins Charles även om jag tror att det blivit lite bättre. Men giftermålet med Diana och affären med Camilla Parker Bowles gick inte riktigt hem eftersom Diana precis som drottningen var väldigt populär bland folket. Nog om kungligheter..

Vad saknar jag..

Bortsett från familj och vänner så finns det trots allt vissa saker man saknar även om jag trivs otroligt bra här i Marbella. Några exempel på det är;

Stockholms skärgård, som ju bara är helt underbar. 30 000 öar sägs det att det finns men då räknas alla små ”mini-öar in. Vilken början på sommaren Sverige haft i år. Halva maj var det klart varmare i Sverige än här och sedan dess ungefär samma temperatur. Kollade 10 dagars prognosen och det ser ut som temperaturen ska ligga på ungefär samma nivå i Stockholm och Marbella och det tillhör inte vanligheterna. Båda har haft en hemsk vinter och förtjänar en riktigt bra sommar – men nog sker det klimatförändringar, det kan väl ingen blunda för längre även om många gjort det alldeles för länge.

Även om maten är fantastisk här. Fisk, grönsaker, skaldjur, kött – ja i princip allt så finns det några saker jag saknar. Det finns ju två svenska butiker och dit åker jag ibland och köper isterband och annat man kan sakna. Lösviktsgodis, kexchoklad och Marabou mjölkchoklad finns där men det köper jag aldrig, har helt slutat äta godis. Har inget med vikt att göra utan är helt enkelt inte sugen på det. Det enda godisliknande jag äter är Pappas hemmagjorda chokladmousse och möjligen någon glass. Var ju och tog nya blodtester i fredags. 28/6 får jag veta hur sockervärdet ser ut. Håll tummarna!! Drar ner på Coca-Colan mer och mer, vill verkligen inte bli sockersjuk på toppen av allt. Nu när jag var hemma åt jag färskpotatis typ varje dag – så gott!! Jag fick se syrenerna blomma. Mina smörgåsar hade konjaksmedvurst varje dag (en konstig sak att sakna när det finns så mycket goda korvar här men det är väl vana och barndoms-minnen. Någon Brämhults Hallondryck hittade vi tyvärr inte så det får jag hoppas att vi gör nästa gång jag är i Sverige. Här finns massa nyttiga fruktdrycker så det går ingen nöd på mig men ingen med hallon som jag älskar.

Nya ”idoler”

Det här är Julia Bergman med sin sin Liam. De är med i något av de TV program som jag glömt namnet på (Ensamma mammor eller något i den stilen). Hon har delad vårdnad med sitt ex och de har en jättebra relation. Hon och Liam har blivit oändligt populära med 151 000 följare Instagram. Hon verkar vara en så kärleksfull och tålmodig mamma, det är ju lite svårare att ”hantera” ett barn med Downs syndrom. Trots sin ungdom verkar hon så mogen och det bara känns att han inte kunde fått en bättre mamma, hon är så stolt över honom och gör allt för att han ska få utvecklas och vara så normal som det bara går. Såg på Instagram att de var i Estepona förra veckan..

Här är nästa ”idol” Chloe, 5 år. Hon har tecknat kontrakt med en agentur som vill satsa på att ha med ”olikheter” i sitt ”stall”. Hon har redan fått flera modelluppdrag och nu även en roll i en film eller om det var TV-serie. Jag är lite splittrad.. Jag stödjer tanken om olikheter men är hon kanske lite väl ung, bara fem år och det kommer ju ställas en del krav på henne som samma sätt som det gjorts på en femåring utan Downs syndrom. Det är nog inte själva olikheten som splittrar mig utan att en femåring börjar exponeras och ”jobba” så tidigt. ICA var ju först med ICA-Jerry för många år sedan och då var det minst sagt blandade känslor. En del som tyckte det var jättebra med just olikheten och att man absolut kunde jobba i en ICA-butik med Downs syndrom medan andra hävdade att man gjorde sig rolig på funktionshindrade bekostnad. Jag tillhörde den första kategorin och han är ju med än som vilken deltagare som helst i ICA-filmerna. Jag hoppas hur som helst att Chloe inte skadas av sin extremt tidiga start på sin karriär..

Härliga hundpromenader

Idag har jag, Tintin & Karisma varit ute på ett par riktigt härliga promenader. Gick mest längs strandpromenaden, omgiven av grönska, de vita vackra husen och bergen. I just love it!

Konsten att förändra sitt varumärke..

Från att ha varit en Big Brother Bimbo med både ett och annat olämpligt i bagaget har Carolina Gynning verkligen visat en imponerande utveckling och förändring av sitt personliga varumärke. Hon har byggt upp företag som uppgår till över 50 miljoner i omsättning, säljer tavlor och är delägare i något annat företag – verkligen framgångsrikt. Nu lanseras hennes två nya hemsidor – den med smycken och den med hennes design. Ska gå in och titta någon dag om de blivit snygga. Tränar gör hon oxå så att hon fått en superkropp. Svaret på hur hon lyckats med det var: Träning, yoga, kost och en separation. Hur separationen påverkade framgick inte men jag tror inte det var mindre chips i soffan:) Jag håller oxå på med en hemsida nu men tror inte jag kommer få någon inspiration för den sida jag håller på med har vare sig med smycken eller design att göra.. To be followed

Årets ”Så mycket bättre”

I dag landade årets deltagare av mycket bättreGotland. Dock inte Christer Sjögren som blivit lite försenad pga av kommunikationsproblem från Norge, men han lär väl dyka upp i morgon. Nu börjar man bli så ”gammal” så att man inte vet vilka alla är som är med. En som vanligt rätt så salig blandning verkar det hur som helst vara i år oxå med Charlotte Perelli, Eric Gadd, Louise Hoffsten, Christer Sjögren, någon rappare och en som jag har noll koll på. Som med de flesta program som går år efter år brukar de bli sämre ju fler säsonger som sänds.. Brukar kolla på det rätt så sporadiskt nu för tiden medan jag i början såg varje avsnitt.. Vi får se hur det blir i år. Har altandörren öppen och hör hur det spelas och är lite party ute – inget störande men ska stänga den och försöka somna i vettig tid i dag.

                             Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *