Nu börjar det snart..

çEurovision Song Contest

I veckan som kommer är det dags för de två semi-finalerna och Sverige har tydligen fått en vad de kallar drömplacering i startfältet. Bland de 5-6 sista i den andra deltävlingen. Vi får verkligen hoppas att han går till final och det tror jag att han gör..

Även om vi både hejar på och har Benjamin Ingrosso i fokus så kan vi ju kasta ett extra öga på Sara-Li som körar och dansar (det är för Moldavien). Dom brukar ju ha hyfsat bra låtar/nummer om jag inte är helt ute och cyklar så det ska bli kul att se. Jag är inget totalt Mello-freak längre så kommer nog nöja mig med att se den semifinal som Benjamin är med i och så självklart finalen. Finalen är ju i Lissabon, har varit där en gång men då bodde vi utanför själva Lissabon i Estoril. Vi var bara där några dagar, över ett fotbolls-EM, en otroligt rolig resa och jag vill minnas att Sverige vann den matchen vi såg med typ 5-0. Sedan har jag varit i Portugal en eller två gånger till men då på Algarvekusten och främst för att spela golf. Jag är en fullständigt urusel golfspelare. Det var en liten kort period som jag lyckades få till det tillräckligt ok så att övriga i bollen inte behövde skämmas för mig. Det tog tid innan den korta perioden kom och den gick snabbt över. Nu har jag inte spelat på säkert sex-sju år och känner ingen lust att ”plocka upp” det igen. Nej, det är nog bättre att inse att vissa saker är man inte lämpad för och göra saker som man åtminstone är dugligt ok på och då oxå tycker är roligt. För det är inte roligt att spela golf om man spelar typ sämst av allt och alla..Den andalusiska stilen..

Foto: Bianca Ingrosso

För er som har sett Wahlgrens Värld har ni sett att Pernilla köpt en bostad här, ett rosa townhouse i en jättefin slingrande gränd. I gränden ligger olika town houses i olika färger och det ser väldigt charmigt ut. Från utsidan ser man att det är långt ifrån nybyggt men det ser ut att vara modernt och renoverat inuti. Det är något som blivit väldigt tydligt och som gått rätt så snabbt är att alla vill köpa nyproduktioner. Moderna komplex som inte alls har någon som helst andalusisk eller spansk känsla över sig. Att köpa något äldre och renovera finns det inget intresse att tala om för och det är klart att det är lite krångligt bo i Sverige och ha ett renoverings-objekt på gång i ett annat land både vad gäller avstånd och språk. Men jag tror att det kommer ske en ökning av spanska hus/lägenheter som investerare går in och köper för att sedan sälja vidare. De bästa lägena är ju upptagna av just de äldre spanska husen så vill man ha helt nytt får man flytta sig uppåt eller åt sidorna. Oavsett på vilka sätt så byggs det så det knakar i områdena runt Marbella. Man kan hitta nyproduktioner med närhet till den spanska charmen om man flyttar sig lite åt sidan, det är optimalt för vissa, nyrenoverade hus och lägenheter mitt i charmen och närheten till stranden kommer oxå att öka. Ja, en sak är säker det kommer fortsätta att växa härnere..

Charm och närhet till hav, restauranger och folkliv men en insida som känns allt annat än attraktiv. Här kommer renoveringarna börja (har till viss del redan börjat men kommer öka).

Det ultramoderna där du bara flyttar rakt in. Flyttar du dig åt sidorna som tex mot Fuengirola eller Estepona kan du hitta det ultramoderna med gångavstånd till restauranger, butiker och i vissa fall kan då även gå till stranden. Flyttar du uppåt får du golfen men måste ta bilen till stranden. Allt handlar om budget och prioriteringar – för här kan du hitta i princip allt men det hänger såklart på hur tjock din plånbok är..Det här är mitt Marbella..

Soluppgången över Marbella, krukorna med blommor mot de vitkalkade väggarna och Gamla stans gränder med en blandning av restauranger, caféer & butiker. Behöver jag säga #ilovemarbella

  •                                  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *