Elviria..

Elviria ligger ca 1 mil från Marbella åt Malaga hållet. Det är ett litet samhälle med cirka 3 500 invånare. För att vara ett så litet samhälle är det förvånansvärt stora kontraster men det som gör Elviria till just Elviria är att det är här du hittar den här kustremsans absolut bästa stränder.

Om vi börjar med stränderna

Som sagt en helt underbar strandlinje med jättefin sand och kontraster.. Antingen tar du med dig en egen handduk och tillbringar dagen på stranden eller hyr kanske en solstol om du föredrar det. Vill du ha en dag i total lyx (om man nu kan kalla det för det för det är ju egentligen löjligt) så beger du dig till Nikki Beach. De finns på ett 20-tal ställen världen över och ”Marbellas” ligger i Elviria. De har olika paket som du bokar i förväg för att få plats. Ska bara berätta kort nu och kanske göra ett mer ingående inlägg vid ett annat tillfälle. Billigaste paketet är en strandsäng på stranden där man kan/får vara upp till tre personer. Kostar 1 500:- men då får du bara vara på stranden och inget förutom strandsängen ingår. Vill du vara bland de ”fina” folket så bokar du en strandsäng för upp till tre personer i poolområdet. För det facila priset av 5 000kr får du strandsängen och en flaska champagne. Hur ofta går tre personer ut tillsammans så det är bara ett bättre sätt att ta 2 500 kronor per person för en strandsäng och halv flaska champagne. Galet löjligt!! Klart det kan vara ett kompisgäng som går ut och att de faktiskt är tre i den strandsängen men det är lika galet dyrt ändå.. men populärt är det så man får vara ute i god tid och boka. Kommer inte att ske från min sida, det kan jag garantera.Bostäder

Även området bostäder varierar med hus från stranden och uppåt. Det är allt i från ganska enkla bostadskomplex till lite finare och det som skiljer sig ännu mer är villor där det varierar från små enkla hus till stora lyxvillor med panorama utsikt över havet. Camping finns det oxå så här finns det lite av varje när det gäller boende. På hotellsidan finns det ett par hotell men inget av de lyxigaste varianterna men de har ett hotell som kvalar in på att vara ett riktigt bra hotell.Charm

Elviria är långt ifrån exploaterat, sanddynerna, det charmiga lilla centrum torget och den lilla hamnen strax intill gör Elviria till en riktig liten pärla. Det finns några lokala restauranger och butiker men ingen ”stadskärna” utan det är det lilla centrumtorget som blir ”stadskärnan” Men med bara en mil in till Marbella så är det nog inget man skulle sakna så mycket om man bodde där.Mat & Dryck

Med tanke på hur litet Elviria är har de förvånansvärt ”många” riktiga toppklass restauranger, bland annat El Lago som är restaurangen på den första bilden. Det är väl i alla fall 4-5 restauranger som verkligen ligger i det övre skiktet och av hela kustens restauranger har Elviria en som ligger på Top 5 listan och det är verkligen inte dåligt.

Några direkta sevärdheter finns det inte i Elviria men vill man ha en dag en riktigt bra strand eller äta en middag av Toppklass så ska man absolut inte glömma Elviria….

                  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *