Vad visade mina vänner upp i helgen?

Jag tror jag har lite rätt

Jag skrev ju häromdagen om att ”alla” visar upp så flashiga bilder på Instagram. Det beror ju på vem man följer vilka typer av bilder man får se. Följer jag Bianca Ingrosso så ser jag mycket matbilder (inte köttbullar med snabbmakaroner) och bilder på henne i olika outfits när hon är ute och reser. Vissa bloggare är bara att visa upp sig själva och lyxiga miljöer. Jag gjorde ett urval på personer som jag känner (en del mer och en del mindre) men utgångspunkten var att vi följer varandra.. Inte så flashigt som ni kan se; 

 1. Någon var ute med hunden i skogen och njöt svälte vår
 2. Några drack kaffedrinkar på en Beach club
 3. Några var ute och uppträddde
 4. Någon var ute på ett fotojobb
 5. Någon var och firade Strandvägen 1s 5-års jubileum
 6. Någon spenderade helgen med barn-barnen
 7. Någon åkte skidor i Alperna
 8. Någon sålde kläder för välgörande ändamål
 9. Några drack svalkande drinkar i typ Karibien

Inte flashigt (med något undantag) så det förslår. Ett ganska så vanligt kollage av hur det nog ser ut i Sverige skulle jag tro..Vi tittar på några till..

Inte så mycket se mig här heller.

 1. En sitter i bilköerna i Los Angeles
 2. En är på väg för att delta i Nyhetsmorgon
 3. Några njuter av vårsolen och lite vin
 4. Några är på magisk ”Sitta på rumpan & dansa” restaurang
 5. Några är på väg på 40-års kalas
 6. Några är på The Concept (Wallmans nya koncept restaurang i Göteborg)
 7. Någon är och tittar på Pernilla Wahlgrens show på Rival
 8. Några är och jobbar/uppträder på ett 100-års jubileum på Svenska mässan
 9. Någon njuter i kvällssolen av årets första glas rosevin  utomhus.

Inte flashigt ellerse mig” så det förslår här heller. . Jag har med andra ord ganska vanliga vänner som inte har något större behov av att visa upp sig i tid och otid.Men det finns sagt andra..

Sedan finns det dom som aldrig skulle visa upp ett hem som inte är helt perfekt, tror knappt de äter köttbullar & makaroner (då köper de något färdiglagat i butiken eller köper hem Take Away…fördom..).. Jag följer inte de här personerna på Instagram men var inne nu för att plocka fram bilder och blir näst intill chockad över hur många likes deras bilder har. Blir splittrad.. Det är å ena sidan visa bra att visa upp att de här tjejerna bygger big business på sitt arbete med sociala medier som i sin tur genererar stora reklamintäkter. De bygger sina egna företag helt baserat på ”egna varumärken”, dvs dem själva. Å andra sidan så bygger allt på yta och jag rädd för att de unga tjejerna vill bli som de fåtalet superlyckade profilerna än att de ser det som möjligheter att skapa sin egen business. Visst, det finns  dom som gör det också. Men när man ser antalet likes på ett inlägg variera mellan 30 000 till 80 000 så förstår man att de här tjejerna är lite väl mycket av förebilder. Riktiga förbilder (utöver se mig aspekten) som tagit just se mig vidare till ”riktiga” företag med bla skor, skönhet, smyckesdesign och konstnärsskap. Vem trodde väl att Carolina Gynning när hon vann Big Brother skulle bli en framgångsrik konstnär och designer inom framförallt smycken? Inte jag i alla fall.

Lite mer stylade bilder som i de flesta fall syftar till att visa upp sig själv  i första hand och att man lever ett kul och glamouröst liv i andra hand. Det här är några exempel på bilder som de stora blogg profilerna lagt upp på Instagram den senaste helgen/tiden. Väldigt långt från de där bilderna jag ser i mitt Instagram flöde.

                           Kram ❤

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *