Lite av allt möjligt..

Det där med väderlöftet kunde man ju konstatera inte hölls för en sekund. Så jäkla grått, molnigt och en del regn. Precis hur trist som helst. Nu är det verkligen tid för sol och värme. Lite, lite men ändå lite bättre tycker jag att hårbotten blivit. I dag ska jag ta tre stegs programmet med schampot och det andra och så klart fortsätta med hårbottenoljan.Kvällen i kväll

I kväll planerar jag för en riktig typisk svenskbarnfamiljsmiddag” (kanske inte spenaten då, vet inte om barn är så himla förtjusts i spenat), men svenskt är det i alla fall så det förslår. Ingen gourmetmiddag för en fredagkväll direkt men jag kan tycka att det är gott ibland.

Fiskpinnar, spenat & massor av citron. 

Sedan kommer jag självklart att bänka mig i TV-soffan och titta på Lets Dance. Känns redan som om man vet vem som kommer vinna men det kan ju förändras.Mina juicer

Skrev ju i går om att jag försöker få i mig lite bättre socker (vet egentligen inte om fruktsocker är bättre men kan ju ”inbilla” mig det tills jag införskaffat den där maskinen där drycken inte innehåller socker alls). Är det något som är billigt här så är det juice, du får typ en två liters förpackning för mellan tio och femton kronor. Jag varvar mellan olika smaker, ett tag var jag helt såld på ananas och drack det tills jag typ tröttnade. Nu varvar jag lite men dricker rätt mycket vattenmelon. Köpte ju en juicepress för 80 kronor och var rätt skeptisk om den skulle funka. Det gör den, hur bra som helst. Jag kan lätt hitta tre kilo apelsiner för ca 25 kronor. Den egenpressade apelsinjuicen är ju självklart den absolut godaste. Den kommer jag fortsätta unna mig av lite då och då när jag övergår till mitt nya vattenliv. Är lite skräckslagen för den där övergången eftersom jag självklart är sockerberoende av all Coca-Cola jag hällt i mig genom åren. Men i dag bara en och det är inte illa i jämförelse med den konsumtion jag haft under många många år, men nu den senaste tiden har jag minskat mer och mer.Svenska akademin

Inte visste jag att Sara Danius är Anna Wahlgrens dotter. Men det kanske typ alla visste och det var kanske hon som skrev den där boken där hon kritiserade sin mamma rejält och det riktigt rejält. Men i det sammanhang som råder nu kring både Sara Danius och Svenska akademin är det ju rätt ointressant vems dotter hon är..  Konstaterar att hon får ett stort stöd och att det till och startats en ny hashtag i stil med #knytblusforsara (hon har ju nästan alltid knytblus på sig).

På Nobelfesten 2017 hade hon allt annat än knytblus men hon hade samma ”sura uppsyn” som jag tycker att hon alltid verkar ha. Hon verkar inte vara någon sprudlande glad glädjespridare utan ser mest bister och sur ut på de bilder jag sett på henne, men bilderna behöver ju nödvändigtvis inte visa hennes rätta personlighet.Stöd

Det är enormt många som öppet visar sitt stöd för Sara. Som en symbol för detta bärs olika typer av knytblusar eller knytblusaktiga symboler – det är ett tydligt tecken på att de stödjer Sara om att beslut och behandling är felaktigt. Allt verkar vara en enda soppa och Kungen som är någon slags överhuvud över akademin lär inte vara speciellt nöjd med hur allt hanterats/hanteras. Horace Engdahl är väl dessutom precis hur pinsam som helst, men att han skulle inse det tror jag inte vi får uppleva. Ombytta roller..

..kan ju förekomma i alla dess former men just den här ombytta rollen är något som jag skulle kalla mer än ovanlig.. 

Fiskpinnar & spenat till middag, Lets Dance, strålande sol i Stockholm och grått med regn i Marbella. Hade jag inte vetat bättre hade jag varit helt säker på att jag var i det ”normala” Stockholm. Att jag skulle suttit ute på terassen i solen och ätit innan jag skulle gå in och titta på Lets Dance om jag varit i Marbella. Men i dag har jag suttit inne från morgon till kväll och så lär det förbli till det blir dags att gå och lägga sig. Långt ifrån detnormalaMarbella vädret alltså. Men det kommer väl snart.. 

                    Kram ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *