Depp & Pepp

Depp..

Det här är helt onormalt. Strålande sol i Stockholm och ett evigt regnande i Marbella. Dessutom skiljer det bara fyra grader vilket är ännu mer onormalt. Inte konstigt man känner sig deppig i dag, för det gör jag. Nu vil jag att våren kommer på riktigt så att både promenader känns härliga och något att dricka på ett Strandcafe eller beachklubb. Är oxå lite deppig för att gå ut på de där sakerna när håret är som det är är. Nej, i dag har det inte varit någon toppen dag. Någon gång kan väl ha rätt att gnälla riktigt ordentligt.  En sådan dag är för mig i dag. I Stockholm har det nog varit en rätt så härlig dag i dag. Det förtjänar varenda Stocholmare efter den hösten och vintern de behövt stå ut med..

Har inte känt för att göra någonting i dag utan har bara varit sådär tråkigt deppig. Har inte fått gjort någon To Do lista och inte någon mat/inköpslista heller för delen.Pepp

Om vi fortsätter med vädret så blir det lite mer pepp både här och i Stockholm den närmaste tiden.

I Stockholm ser det ut at bli ok väder medan Marbella visar upp en prognos som verkligen ”peppande”. Jag hoppas verkligen att den håller vad den lovar för då ska jag utöver promenader mm slå mig ner i solstolen och hoppas på att få lite färg. Lite brunbrända ben och ett solfärgat ansikte skulle verkligen peppa upp mig. Nu ser man himla grå och glåmig ut. Med de 13-14 grader och regn vi har nu är det inte lätt att få någon solbränna. Låter lite ytligt att lite solbränna skulle få en ”pepp” men hur man ser ut påverkar hur man mår, det vet jag ju inte minst med tanke på håret. Något annat som skulle peppa upp mig är lite kläder från de där Instagram annonserna – vilka fina kläder de har. Men de är ju så billiga så jag undrar om det är lite ”lurendrejeri” med det där så jag kommer inte beställa något.Besök

Nästa vecka kommer min farbror Sven-Åke på besök. Det är i huvudsak för att hälsa på min Pappa men vi kommer självklart träffa honom oxå. Har såklart lämnat en inköpslista med snus och en bok. När det gäller snus får man ju passa på när någon svensk man känner åker ner (om de inte snusar själva förstås). Den här gången blir det i alla fall lite leverans av snus. Han åker bara mef en kabinväska så det blir inga mängder. Hur håller man snus hållbart länge utan att det blir torrt och förstört? Man lägger det i frysen och tar fram efter hand så håller det sig alldeles utmärkt.

Varor just den boken?

Vad finns det för anledning för mig att läsa just den här boken? Den lär ju inte vara speciellt peppande men i de prover som tagits har jag haft lite för höga sockervärden.  Har bokat in tid för ny provtagning så får vi hoppas att det inte fortsätter att öka. Så syftet med att läsa boken är primärt i avskräckande syfte. Dra ner på läskkonsumtionen har jag ju redan gjort, godis äter jag i princip inte men har bytt läsken mot juice och det är i princip lika mycket socker i juice som det är i läsk.Alternativet

Kommer ni ihåg de där första Soda Stream maskinerna som kom, minns inte när men det var inte igår direkt. direkt snygga var de ju inte heller och smaken var allt annt än läskande god..

Att ställa in en sådan här i köket skulle typ vara otänkbart (i allafall i mitt). Gott var det inte men populärt  att ha en var det. Nu har dom här maskinerna har som allt annat utvecklats både vad gäller design och smak.

Dagens vinnare & design

Testvinnaren Aqvis Exclusive                                              Snygg, effektiv , lång kvalitet/hållbarhet, grymt prisvärd

Som nummer två kommer

Kitchen Aid Arti San                                                            Fantastisk design, långlivad kvalitet  men smakar det så kostar det.Dagens utökade produktsortiment

Flaskor i både lite dyrare design och billigare mer likt än vanlig PET-flaska.

Du kan själv välja om du vill ha kolsyrat eller naturellt vatten.

Det finns en uppsjö av olika smaker.

Hur som helst, det här ska bli min hjälp att dra ner på läsk & juicekonsumtionen och därmed hjälpa mig att undvika att drabbas av diabetes. Är lite trött på sjukdomar är väl vad man skulle kunna kalla en underdrift.Har smörjt in hårbotten på oljan som läkaren skrev ut två gånger i dag. Det känns jättebra men efter bara typ fem minuter är det snustorrt och ”sårigt” igen så det lär gå åt många liter olja innan hårbotten är helt läkt igen. Men det är bara att ta det dag för dag och sedan tror jag att jag ska komplettera med någon ytterligare. Tror inte less is more är aktuellt när det gäller det här..

             Kram ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *