Alla vill inte bo vid stranden..

.. en del väljer att åka på semester till någon storstad i stället för en klassisk semesterort med sol, strand & bad. En del vill gärna ha både och, bo lite mer centralt och ta sig tiden att ta sig till stranden. I Marbella är hotellen utspridda över kusten och även upp mot bergen så valfriheten är stor. Det som jag verkligen tycker om med Marbella är att det inte finns ”skyskrapor” och typ Scandic Hotel. Du kan allt du söker om du inte är ute efter ett tråkigt 70-talshotel med 20 våningar och hundratalsrum. Dom hittar du snarare i Torremolinos.

Jag har valt att visa upp ett ”stadshotell” som jag faktiskt själv bott vilket jag inte gjort på de andra jag berättat om.

Hotel Claude Marbella..

..är en riktig liten pärla, hotellet som bara har sju rum och är från 1700-talet och var då Herrgårdshotell. Under en tid byttes verksamheten och var istället en konstnärs-klubb. De genomgick sedan en total renovering och återuppstod som hotell men den här gången i modern och trendig stil.

Precis som på Fredriksborg så är alla rum olika, både vad gäller storlek, stil och rumskänsla. Hotellet har förutom sina rum en lounge, liten restaurang och en takterass där du både kan äta frukost eller ta ett glas vin på kvällen och blicka ut ut över spirande spiror och klassiska spanska smutsiga röda tak. Frukost ingår i rumspriset och istället för en traditionell shotellrestaurang har de tapas och medelhavssnacks. Middag serveras enligt överenskommelse och vid speciella tillfällen. Det här är är inte hotell du spenderar hela dagen på (om du inte är här för en riktig solo retreat). Till stranden har du cirka 8 minuters promenad och till det klassiska Apelsintorget är det 4 minuters promenad. Jag trivdes verkligen bra på hotellet med både atmosfär och service. Hotellet har dock en stor nackdel och det är det enda stället du kan sitta uta på är takterassen. En dag i juli/augusti kan du gömma dig under hur många parasoller som helst det är fortfarande otroligt varmt så då du bege dig stranden eller försöka hitta någon skuggig plats någon annanstans

Vad kostar då kalaset?

Till skillnad från de flesta andra hotellen i Marbella varierar rumspriset nästan inte alls oavsett säsong. Der ligger på runt 2 500 kronor i genomsnitt vilket jag verkligen vill kalla ”value for money” om du känner att det är värt att ha 8 minuters promenad för att kunna ”kyla” ner dig i den riktigt heta värmen. Här skulle jag hellre bo om jag besökte Marbella under lågsäsong. Minns hur otroligt varmt det var där uppe på takterassen så jag spenderade inte mycket tid där.

Mat i Marbella

Förutom att berätta om morgondagens läkarbesök och lite annat tänkte jag berätta lite kort om olika restauranger. Det går inte brist på restauranger precis.. Det finns 1 492 stycken – i alla de olika klasser och inriktningar. Äter du i stadsdelen ovanför Gamla stan kan du få en måltid för en ”spottstyver” väljer du en ”fine dining” i de finare kvarteren så får du vara beredd att betala rejält. Precis som med hotellen – stor variation både på kvalitet och upplevelse. Tänkte bara berätta lite kort om de restauranger som på ett eller annat sätt är unika för här i Marbella finns det precis som i alla städer både dyra/billiga och bra/dåliga restauranger och det är det nog inte särskilt intressant för er att läsa om. I morgon kommer jag berätta om Villa Tiberio och El Gran Gatsby för de har, var och en på sitt sätt något unikt.

Apropå det där med att göra något kul så står följande otroligt roliga inköp/att göra på To Do listan i morgon:

File-mapp till alla mina sjukhuspapper som bara växer och växer.

Köpa 20 nya galgar (tar behovet aldrig slut??)

Dammsuga och städa i största allmänhet.

Låter väl jättekul – är med andra ord värd att göra något riktigt roligt den här veckan 😍

Kram ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *