Snart är det påsk..


Inte många dagar kvar till påskhelgen. Påsken är nog den tradition som folk firar på flest olika sätt. På julen går de flesta ”all in” på något sätt men påsken varierar mycket mer. Allt från typ inte alls, enkelhet och lyx.

Det vackra kan ligga i det allra enklaste. Några få enkla blommor i vanliga dricksglas och stearinljus. Rent, enkelt och vackert.

Eller så kanske du är mer av ”all in” typen och köper, eller gör själv, en avancerad uppsättning som vacker fast på ett helt annat sätt.

En del gör det riktigt enkelt för sig.. man kanske inte har något större matintresse eller så har man helt enkelt inte tid.

Sedan har vi den riktiga ”husmodern” som lika gärna kan vara man för den delen som går ”all in” och fixar dekorationer och lagar alla möjliga sorts mat. Att lägga egen sill är för den här personen en självklarhet.

 

Sedan har vi den som verkligen uppskattar maten men inte har tiden. Kanske vill att hela familjen ska kunna umgås hela tiden utan att någon/några ska behöva lägga massa tid på förberedelser och slita livet ur sig under själva påskmiddagen. Då kan man gå ut och äta en riktigt härlig påskbuffé som finns i alla prisklasser. Kanske man till och med tar sig i väg på en riktig familjeweekend med övernattning och utöver god mat även riktig avkoppling.

För mig blir det en salig blandning av de olika alternativen. Dekorationerna blir det nog sparsamt med men någon påskblomma blir det nog. Husmor är jag inte och har aldrig varit så det blir det som den svenska butiken kan erbjuda, typ lite sill ägg & lax till lunch och någon middag ute med Pappa på kvällen.

Jag tror inte att han planerat för någon ”påskjakt”:) Kommer ni ihåg det när man var liten och genom olika ledtrådar fick leta sig fram till sitt påskägg. Der var inte i går det:)Vädret ska vara blandat. I dag är det strålande sol och rena rama sommarvärmen. De kommande dagarna ser inte så roliga ut tyvärr, tycker man hör att nu ska det minsann bli riktig vår vilken dag som helst. De olika väder apparna har lite olika information så man vet inte riktigt vilken man ska lita på..Läkaren var sjuk igår så nu är nästa besök kommande tisdag. Har sedan en tid fått ytterligare ett problem men det får jag skriva om i nästa blogg..

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *