Ord & inga visor..

..har det varit på flera håll i dag.

Filip & Fredrik var inte direkt diplomatiska i sitt svar till Astma & Allergiförbundet. Kanske ”Gå hem och nys för fan” inte var det bästa de kunde uttrycka men jag kan stå bakom krtitiken. I en värld där vi har krig, svält och en enorm fattigdom i vissa delar. I Sverige integrationsproblem, ökade sociala klyftor, en psykisk ohälsa som ökar lavinartat mm så kan de ju kännas ” löjligt” att skicka ut ett pressmeddelande om att man känner sig kränkt av en avsett menad humoristisk scen i en film.

Minst sagt begränsat antal gäster..

Inför det kommande engelska kungliga bröllopet så är det bara två gäster från bruden Meghan Markles sida, hennes föräldrar. 798 gäster som kommer är då lite mer prominenta gäster. Men som vanligt kan jag ha missat något, hon måste väl få sina vänninor som brudtärnor så de två som avses kanske bara rörde familjen. Vi får hoppas det annars hade jag slagit ut om jag var Meghan.Nu är ju sannolikheten lika låg att jag skulle gifta mig med en prins i princip lika obefintlig som att IT-chefen Bengt skulle anställa mig på sin avdelning:)

Vad händer med Sverige?

Det finns i princip inte en dag som det rapporteras om ett mord, något mordförsök eller allvarlig misshandel. En otroligt otäck utveckling och regeringens utlovade resurser på fler poliser behövs verkligen och de ska tillbringa sin tid ute och inte sitta inne och administrera på någon polisstation. Oroande är oxå att antalet sökande till Polishögskolan minskar Kraven för att bli intagen minskar i ett led att få fler att söka, tex har konditionskraven minskat. Jag tror inte konditionen är problemet till det minskade antalet sökande, det är andra faktorer som tex lönenivåer och att man känner att man har resurser att faktiskt kunna göra ett bra jobb. ”En gång i tiden” var det status att vara polis och många ville bli det. Klart det finns många som vill bli det i dag oxå men det finns så många nya jobb med både högre lön och bättre arbetstider än vad som fanns förr, hela IT-sektorn som växer med stort behov av programmerare tex.  Jag tror inte heller polisyrket har samma ”kall” som de som jobbar inom sjukvården har.

Så typiskt för Ingvar Kamprad

Han levde som han lärde.. I dag offentliggjordes hans testamente som jag skrev om i går. Ett handskrivet testamente på vanligt rutat papper, inga dyra advokater anlitade här inte och med tanke på sin ålder var han kanske inte heller ”specialist” på tex Word. Men vad spelar det för roll, hans önskan om hur han ville att hans tillgångar skulle fördelas blev ju klarlagda utan både advokater och Word..

Alicia Vikander

Jag tycker vi ska vara så stolta över ”vårAlicia Vikander. Hon får spela stora huvudroller i Hollywood och har dessutom fått en Oscar. Nu ska hon ”ta över” rollen från Angelina Jolie i en modernare variant av Tomb Raider, den kommer säkert bli en succé. En annorlunda roll mot dem hon gjort tidigare. Hon verkar dessutom både trevlig och jordnära, har valt att inte bosätta sig i Hollywood eller London utan bor lite otippat i Portugal. Visst har vi Malin Åkerman som oxå gjort rätt stora roller i Hollywood men hennes skådespeleri kan inte jämföras med Alicia Vikanders (förlåt Malin). Hon spelar mer i typ romantiska komedier och filmer utan djup, nu har väl inte Tomb Raider direkt något djup heller men det är det mer ”normala” för Alicia. Hon är dessutom hur vacker som helst men det är inte därför vi ska vara imponerade.

I går var det 20 grader, som och jätteskönt – i dag uselt väder och det ser ut att hålla i sig någon dag. #nuvilljaghariktigvår

xoxo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *