Android & Karl-Bertil..

Android nybörjare

Måste ju som sagt ha en spansk telefon så i dag har Pappa och jag varit och införskaffat en. Kommer ju även i fortsättningen mest använda min IPhone så jag köpte en billig android telefon för dryga tusenlappen. Pappa hade sedan kurs med mig så att nu är mailen, appar, Facebook och Instagram installerat även på andrioden. Plötsligt dök mitt gamla Instagram konto upp igen så i min IPhone är det Eva Björklund Persson2 (det nya) och i min android Eva Björklund Persson. Märkligt, men det måste väl gå att lösa på något sätt. Inte viktigaste på agendan just nu..

Känslighet

Astma & Allergiförbundet har tagit väldigt illa vid sig och känner sig nervärderade på grund av en scen i Tårtgeneralen. Scenen är menad som humor och går ut på att ”Tårtgeneralen” kommer in på ett cafe’ och en dan vid ett bord säger något i stil med; Det luktar väldigt mycket parfym här varav Tårtgeneralen svarar; Det är liksom det som är meningen. Slut på scenen. Inte är väl det att nervärdera människor som har Astma & Allergi och i det här fallet är känsliga mot stark doft av parfym. De har gått ut med typ ett pressmeddelande  med kritik mot den här scenen. Jag tycker det är lite överkänsligt och förstår inte alls att det skulle vara en pik mot människor känsliga mot parfymdofter. Men vi är alla olika..

Lite oväntat

Ingvar Kamprad har testamenterar hälften av sitt arv till sina söner och den andra halvan för att utveckla Norrbotten. Han hade tydligen utvecklat en väldigt bra relation med någon kommunalpolitiker i Norrland när IKEA i Kiruna etablerades där. Det var ju ingen som trodde på den etableringen (jo, självklart Herr Kamprad själv) och den blev en succé och varuhuset fick väl om jag inte minns fel byggas ut. De pengarna kommer komma Norrbottens näringsliv till stor nytta och man kan ju inte säga annat att det var ett fint initiativ och (i alla fall för mig) en oväntad fördelning av arvet. Hoppas de kan ha en bråkdel av Kamrads entreprenörskap så pengarna skapar nya arbetstillfällen.

Karl-Bertil Jonson

I dag presenterades att det ska göras en scenshow om Karl- Bertil Jonson. Hur många gånger har man inte sett den tecknade versionen på julafton? Typ minst 30 gånger..

Henrik Dorsin, hur mycket jobbar inte den mannen?, är hjärnan bakom ”verket. Skådespelare blir bland annat Peter Dalle & Vanna Rosenberg. Sång, musik, dans och en omåttligt omtänksam Karl-Bertil, vi får se vad det kan bli av det.

 

Lustigt att jag skrev om Dag Öhrlund (författaren som skrev texten till Linda Bengtzings Mello-bidrag Killer Girl). Han hörde av sig i dag och vi har inte hörts på ett bra tag. Han kommer till Fuengirola (intill Marbella) i april och då ska vi träffas och äta middag – det ser jag fram emot. Jag borde nog egentligen skämmas lite – har fortfarande inte läst någon av hans böcker trots att jag känt honom i ett par år nu. Kanske borde göra det..

xoxo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *