Försök inte..

..få en spanjor eller än mindre ett spanskt företag att ringa dig på ett svenskt telefonnummer. Tror inte spanjorer är snålast i världen så taxan måste vara hög. Med Movistar bredbandet som jag har ingår ett internet/wi- fi abonnemang med fria samtal MEN bara inom Spanien ringer du utanför Spanien tillkommer då den uppenbart dyra taxan. Det innebär ju att Spanien inte ingår i EU uppgörelsen eller har jag missat något? Eftersom jag blev sjuk har ju massa saker blivit försenade men i dag har jag och Pappa varit och köpt en mobil som jag ska använda för just de spanska samtalen. Valde en android för en knapp tusenlapp för det är i huvudsak min IPhone jag kommer använda för Blogg, Instagram etc. Tycker Androidtelefoner verkar krångliga (är så van vid IPhone) så i morgon kommer Pappa hit så ska vi ha kurs (han har en android).

Vi tog en tur till svenska butiken oxå, det finns två stycken här i Marbella. De är små och har inget jätte stort sortiment men man köpa tex sill, svenskt smågodis, svenska tidningar, isterband och andra ”specifika” svenska produkter. Älskar isterband så det blir det till middag en gång den här veckan. Hade hört att de sålde snus ”under disk” men det gör de inte men det finns en svensk bar som gör det. Har aldrig varit där för jag antar att snuset är mer än dyrt. Bunkrade när vi åkte ner och sedan har Pappa varit kurir. Det är förbjudet att sälja snus men det är inte förbjudet att ta in snus för eget bruk. Man kan ju undra om det är för eget bruk för det är ju inte direkt 2-3 stockar det gäller. Hållbarheten då? Man förvarar den i frysen och tar fram i lagom takt så är det precis som att köpa en helt ny dosa snus.

 

Adrienne, Josephine & Alice

Ska den nyfödda döpas till. Tänk att vi behåller så uråldriga traditioner som konseljer och att statsministern och vem det nu var ska inspektera och intyga att det är ”rätt” barn som presenteras. Hur ska de veta det, de var ju knappast med på förlossningen och jag tror knappast Madeleine och Chris skulle presentera en bortbyting. Ja, någon gång försvinner väl den traditionen oxå.. Adrienne är för övrigt ett fint namn tycker jag. Nog om det.

 

Årets konsert..

..lär bli slutsåld snabbast någonsin..

 

En del av mitt hjärta

I dag presenterades att Edward af Sile’n kommer att göra en film om Thomas Ledin. En del av mitt hjärta är filmens titel och är Malin Åkerblads första svenska långfilmsproduktion. Några av de övriga skådespelarna är Johan Ulvesson, Jonas Karlsson (favorit) och Per Andersson (inte favorit)…. Edward var ju övergripande manusansvarig för Melodifestivalen under de åren Mello faktiskt var riktigt bra. Förra året fick de ju så mycket kritik för manus (då var inte Edward med) så i år förstärkte de med ytterligare två manusförfattare. Jag tycker resultatet blevju fler kockar desto sämre soppa”

xoxo

2 reaktion på “Försök inte..

 1. Bengt

  Jo, du har missat något. Det kostar mer att ringa ett utländskt nummer från ett svenskt mobilabonnemang i Sverige också. Det du får är att ditt svenska abonnemang fungerar som i Sverige när du är inom EU. Det innebär att du kan surfa, ringa till Sverige och ta emot samtal utan andra kostnader än vad du har om du gjorde samma sak i Sverige.
  Nästan alla spanjorer använder Whatsapp också. SMS är väldigt ovanligt. Varför? Jo SMS kostar i de spanska abonnemangen. I ett svenskt abonnemang så ingår nästan alltid begränsat med SMS men inte i Spanien.
  Så , ja jag har också ett spanskt nummer för att kunna uppge vid beställningar och till hantverkare. Jag har Whatsapp också. Min katalanske vän säger att jag är den ende han känner som använder Facebook Messenger…

  Svara
  1. Eva P Inläggsförfattare

   Tack för förklaringen Bengt – då förstår jag oxå varför de är så noga med att använda whats up. Sköt om dig!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *