Hade lite fel..

  • ..med vår temperatur som jag skrev om i går.. 12 grader skrev jag men det varierar mellan 15 och 17 grader. Några grader hit eller dit kan man ju tycka men det är skillnad på 12 och 17 grader.. Men det som gör störst skillnad är om det är sol eller inte för då blir det stor skillnad..

 

Där min syster Åsa, hennes Son och Pappa befinner sig är det långt ifrån vare sig 12, 15 eller 17 grader..snararare 10 minusgrader. Inget jag längtar efter, det kan jag garantera. Ingen förändring i väder prognosen här så det ska vara mulet och regn till nästa lördag. Kommer spendera mycket tid inne med andra ord. Fick ju inte naglarna fixade de hade ingen ledig drop in tid så nu har jag bokat tid till på tisdag.

Det här är nog den mest udda match make jag gjort.. Linda Bengtzing och Dag Öhrlund (författare av böckerna om Christoffer Silverbielke, riktiga storsäljare). För att göra en lång historia kort så fick jag ihop dem till Lindas senaste Mello deltagande där Dag skrev texten till Killer Girl. Mello världen var långt ifrån hans egen bakgata och det var inte bara en gång han skakade på huvudet. Men en rolig upplevelse tyckte han det var. Linda har efter det skrivit en barnbok (där har jag inte varit involverad) och är nu aktuell med en bok med noveller skriven av 10 kvinnor så lite inspiration fick hon nog av att lära känna Dag. Dag däremot har hållit sig till skrivande och att lyssna på musik..

Har inte media gått lite väl långt nu? Visst ska allt vara jämlikt men ena dagen klagar man på kvinnor förminskas och ska framhävas mer på många olika sätt. När H&M sedan gör en tröja med texten Girl Hero är det fel det ska inte finnas någon skillnad – alla ska vara Hero oavsett kön. Med andra ord skulle det bara stå HERO på tröjan för man för inte göra någon skillnad.

Om jag sätter på min dotter den blir hon bara en tjejhjälte medan min min son blir en allmän  hjälte. 

Kan väl ligga lite i det eftersom det på killtröjan står True Hero men vi vill ju hävda tjejer och deras styrka så Girl Power är väl något positivt – vi ska väl vara stolta över att vara tjejer! Osvsett inget media borde ägna spaltutrymme åt.. 

xoxo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *