Barnbidrag & Mascara..

I dagens Expressen har de gjort en mascaratest (apropå ögonfransserum så behöver jag en ny mascara. Det skiljer en hel del i både kvalitet och pris när det gäller mascara (som med allt annat här i världen)

De två bästa är Loreal’s Paradise extatic och Claréns Supra volume, båda med betyget 5 getingar och borde då vara lika bra. Samma kvalitet kan vi alltså anta men långt ifrån samma pris. Prisskillnaden, skulle jag gissa, ligger runt minst 100 kronor – inget svårt val för mig när det nu gäller att köpa ny mascara.

Var uppe en sväng i La Canada i dag (superstort) köpcentrum för att se om jag kunde få naglarna fixade. I Estepona (förort till Marbella) där jag gjorde det sist kostade det 10 Euro (typ 100 kronor) här var det lite mer flashigt och med med fler färger men prisskillnaden var STOR. Det kostade 30 Euro så det fick vänta och det blir en tripp till Estepona istället, deras gellack har hållt jättebra och de hade definitivt tillräckligt med färger.

Tror inte att jag kommer lyckas med att gå 12 000 steg per dag så Coca-Cola konsumtionen måste jag dra ner med på och minimera. Kanske skulle köpa en sådan där maskin man kan kolsyra vattnet med, det har ju kommit många olika smaktillsatser nu så det kan vara ett bra alternativ. Kommer inte ”spara” på risken att få diabetes, risken att gå upp i vikt utan även pengar. Det måste jag kolla upp, verkar ju vara en bra ide’ eller hur..

Den här frågan har varit uppe mycket till diskussion. De behöver ju knappast barnbidraget men de betalar ju mycket i skatt och varför ska de då bestraffas från det som alla skattebetalarna får? Jag tycker inte de ska få barnbidrag. Vi har en växande barnfattigdom och så många barn som får leva under ”undermåliga” förutsättningar. Tänk vad mycket nytta miljonärernas barnbidrag skulle göra för barnen med ”dåliga/svåra förutsättningar. Det finns dessutom en hel del ”miljonärer” som inte vill ha barnbidrag eftersom de delar uppfattningen att deras barnbidrag skulle göra mycket bättre nytta hos dem som verkligen behöver dem. Ett mellanalternativ är att såsom socialbidrag och andra, baserat på hushållets inkomst anpassas barnbidraget. Men visst måste väl de flesta hålla med om att någon som tex Christer Gardell inte ska få barnbidrag (nu har han väl inte barn i den åldern men ni förstår principen). Det borde finnas en möjlighet att avsäga sig barnbidraget så att den totala ”barnbidragspotten” kunde fördelas mer jämlikt.

I dag har det varit totalt uselt väder, stora delar av dagen har regnet vräkt ner. Många dagar i rad nu med tråkigt väder men den kallare vintern verkar ha drabbat hela Europa. Dålig vinter =  bra sommar – vi hoppas att det ligger sanning i det 2018.

xoxo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *