Maj sköna maj..

image
Ja, då var maj här. Det som kan vara en alldeles underbar månad och vissa år bitande kylig och trist. Vi får hoppas på det förstnämnda i år, det förtjänar vi alla efter någon konstig vinter och ett väder som pendlat upp & ner mest hela tiden. Hade ju tänkt att somna tidigt så här på min självvalda ensamhet på Valborgsmässoafton, men så blev det uppenbarligen inte. Kommer nog vara lite trött i morgon med för få timmars sömn i kroppen men det ska nog gå det med.

image
Om någon eller några veckor kommer äppelträden på Österlen stå i full blom. Det finns fält efter fält med äppelträd och just under blomningen är det otroligt vackert. Slår med lätthet körsbärsträden i Kungsträdården.
Känner några på Kiviks musteri och dom har ju minst sagt ett gäng äppelodlingar. Varje år ringer en hel del människor och vill på fullaste allvar ha svar på när äppelträden kommer blomma så att de kan planera en resa till Kivik. En del blir till och med arga när de inte kan få svar på exakt datum. Ja, det är bara att konstatera att hos en del går hissen inte hela vägen upp. Äppelfestivalen när man avtäcker årets enorma tavla gjord av enbart äpplen är vårens stora händelse i Kivik. Varit där många gånger men inte de senaste åren.

image
I stället för äppelblomning och äppelfestival får jag ”stå ut” med en garanterad värme, sol & stränder. Det kan jag utan att överdriva verkligen säga att jag föredrar. Det tror jag Karisma oxå gör, hon älskar att springa i sanden och att bo i Spanien. Att fritt kunna springa in och ut på altanerna,det gör mig så glad över hur lycklig hon verkar vara. Så social och tycker om alla människor. Lauras hund Molly är väl det enda undantaget, annars tycker hon om allt & alla.

image
Nu ska jag sätta in timern på ljudboken på 30 minuter och hoppas jag kommer somna. Fåglarna har vaknat här utanför och om jag inte somnar snart lär jag få allt annat än en god morgon när väckarklockan ringer..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.