Möss & människor..

image
..är som bekant en välkänd boktitel men nu handlar det inte om en bok (även om man skulle kunna tro det) och inte heller om vilka möss som helst utan om fladdermöss..

image
Här, i vår fina fästning på Fredriksborg, den som vi planerade att använda till stora härliga julbord och en massa annat bor det nämligen 13 fladdermöss. Fladdermöss är som björnar, de går i ide. Hänger upp och ner och sover från typ 1/10 till 30/4. Det innebär att vi inte får använda fästningen överhuvudtaget under den perioden för det har någon fladdermus expert på Länsstyrelsen bestämt. För om vi skulle råka väcka en av de 13 fladdermössen så har de inte syre kvar i kroppen utan dör rätt upp och ner om de då skulle väckas. Jag önskar inte livet ur någon men när de kommer till de här 13 fladdermössen så..

Precis så tänker Länsstyrelsen, dvs att jag (eller någon av de andra på Fredriksborg) skulle ta kål på de 13 fladdermössen och därmed kunna använda fästningen året runt. Så vad gör de då? Jo, månatlig fladdermusinventering. Det är sant, jag lovar. En gång i månaden kommer de och räknar fladdermössen så att de fortfarande är 13 stycken kvar. Det är verkligen att använda våra skattemedel på ett bra sätt, eller hur??
Sheikh kan man utvisa utan att blinka men Gud nåde den som stör en fladdermus när han tar sin vintervila. Man kan inte ens lita på att vi inte springer upp och har ihjäl dem utan de kommer till och med och kontrollerar det varje månad. Är det inte något som är precis hur galet som helst i det här. Jobba inte 15 dagar på posten och gör rätt för dig för då straffas du med utvisning. Jag vågar inte ens tänka på vad som skulle hända om en fladdermus gått och dött när de kommer och inventerar nästa vecka. Då blir det väl giljotinen för mig. Herregud – det är det enda jag kan säga efter den här dagens dialog med olika myndigheter som uppenbarligen allihop saknar precis allt vett.

image
När jag ändå är i gång så kan jag berätta att jag blir galen på Apple oxå. De byter laddare och har sig mellan olika modeller så att man tvingas köpa nya hela tiden. De måste tjäna en förmögenhet på det, ingen tvekan om den saken. Så nu har jag två laddare som ser exakt likadana ut som den som följde med telefonen när den köptes. Funkar dom? Självklart inte.
Till min nya lilla iPad funkar dom bra men inte till telefonen. Så nu är jag snart utan telefon, måste jaga tag i någon som kan hjälpa mig i morgon. Inlåst som jag är med Karisma och som dessutom är orsaken till att jag inte har någon laddare..

Nu känner jag att nog ändå måste ta och avsluta den här bloggen lite positivt. Ett evigt gnällande har det varit på mig i dag så här kommer något riktigt roligt och positivt. Kan ju inte sitta här som en ensam gnällig tant det går ju bara inte.,

image

Kram

2 reaktioner på ”Möss & människor..”

  1. Det är en sladd du behöver Eva… Laddaren (klumpen i sig) kan du fortsätta att använda, men du behöver en (kanske flera) sladdar.
    Det är bara två varianter av sladdar, större (iPhone tom 4S, ipad tom iPad2) och mindre (Lightning, för senare modeller).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.